Kaffeguide.se

Om Kaffeguide.se

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe.

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe. Målsättningen med webbplatsen är att sprida kunskap om kaffe och informera besökarna som hittar hit om de bryggmetoder som finns. Framför allt är det en ursäkt för mig att ägna åtskilliga timmar åt att läsa och skriva om min favoritdryck.

Kaffe är en konst, inte en vetenskap. Alla har sina egna preferenser när det gäller utrustning, bryggmetoder och rätt vatten-till-kaffe-ratio. Med det sagt, har du några förslag till tillägg eller ändringar på den här webbplatsen så får du gärna höra av dig. All feedback är varmt välkommen.

Personen bakom webbplatsen

Jag som driver Kaffeguide.se heter Anders Norén. Jag är en designer och utvecklare från Stockholm som älskar kaffe. Den här webbplatsen är mitt sätt att sprida den kärleken vidare.

Min egen kaffeutrustning består av en Fellow Ode Brew Grinder, en Fellow Stagg EKG Electric Kettle, en Aerobie AeroPress, en åttakoppars Chemex och en Hario Drip Decanter. Mina bönor kommer bland annat från Johan & Nyström, Lykke kaffegårdar och Uppsala kafferosteri. Jag börjar min morgon med att sätta på vattenkokaren, lägga 40 gram kaffebönor i kaffekvarnen och plocka ner min Hario från hyllan.

Bryggtips #6

Skölj alltid ditt pappersfilter med varmt vatten innan du brygger. Vattnet rensar bort lösa pappersfibrer som annars skulle hamna i din kaffekopp, och motverkar att ditt kaffe får bismak av papper.

Ladda nytt