Kaffeguide.se

Om Kaffeguide.se

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe.

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe. Målsättningen med webbplatsen är att sprida kunskap om kaffe och informera besökarna som hittar hit om de bryggmetoder som finns. Framför allt är det en ursäkt för mig att ägna åtskilliga timmar åt att läsa och skriva om min favoritdryck.

Kaffe är en konst, inte en vetenskap. Alla har sina egna preferenser när det gäller bryggmetoder och hur många gram kaffebönor man ska ha per 100 gram vatten. Med det sagt, har du några förslag till tillägg eller ändringar på den här webbplatsen så får du gärna höra av dig. All feedback är varmt välkommen.

Personen bakom webbplatsen

Jag som står bakom designen och innehållet på Kaffeguide.se heter Anders Norén. Jag är en webbutvecklare från Stockholm som älskar kaffe. Den här webbplatsen är mitt sätt att sprida den kärleken vidare.

Min egen kaffeutrustning består av en Baratza Preciso burr grinder, en Aerobie AeroPress, och en åttakoppars Chemex. Mina bönor kommer i regel från det Stockholmsbaserade rosteriet Johan & Nyström. Jag börjar helst min morgon med att sätta på vattenkokaren, lägga 40 gram kaffebönor i kaffekvarnen och plocka fram min Chemex ur skafferiet.

Bryggtips #1

När du brygger espresso, kontrollera alltid att din tamper är helt torr innan du använder den. Om den är blöt så kommer den att få med sig kaffe när du har tampat klart, vilket kommer att resultera i en för kort bryggtid.

Ladda nytt