Kaffeguide.se

Om Kaffeguide.se

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe.

Kaffeguide.se innehåller guider till hur man brygger och serverar riktigt bra kaffe. Målsättningen med webbplatsen är att utrota snabbkaffe sprida kunskap om kaffe och uppmärksamma människor på vilka bryggmetoder som finns tillgängliga. Det är också en ursäkt för mig att ägna åtskilliga timmar åt att läsa och skriva om min favoritdryck.

Kaffe är en konst, inte en vetenskap – allt på den här webbplatsen är subjektivt. Det som inte är min personliga uppfattning är någon annans. Med det sagt, har du några förslag till tillägg, ändringar eller friseringar på den här webbplatsen får du gärna höra av dig. All feedback är varmt välkommen.

Personen bakom webbplatsen

Jag som står bakom designen och innehållet på Kaffeguide.se heter Anders Norén. Jag är en webbutvecklare från Stockholm som älskar kaffe, och Kaffeguide.se är mitt sätt att sprida den kärleken vidare.

Min egen kaffeutrustning består av en Baratza Preciso burr grinder, en Gaggia Classic espressobryggare, en Aerobie AeroPress, en åttakoppars Chemex och en Bodum Chambord-franskpress. Mina bönor kommer i regel från det Stockholmsbaserade rosteriet Johan & Nyström. Jag börjar helst min morgon med att sätta på vattenkokaren, lägga 18 gram kaffebönor i kaffekvarnen och plocka fram min AeroPress ur skafferiet.

Bryggtips #6

Skölj alltid ditt pappersfilter med varmt vatten innan du brygger. Vattnet rensar bort lösa pappersfibrer som annars skulle hamna i din kaffekopp, och motverkar att ditt kaffe får bismak av papper.

Ladda nytt