Kaffeguide.se

Kaffetermos

Kaffe som håller sig varmt i två timmar – eller i tio. Skillnaderna mellan en bra och en dålig termos kan vara stora.

I februari 2012 reste jag till Umeå för att besöka Umeå universitets öppet hus-dag. Strax innan tåget anlände, runt klockan åtta på morgonen, gick jag till bistron och bad dem att fylla min Zojirushi-termos med kaffe. Det blev en hektisk dag – så hektisk att jag helt glömde bort termosen med kaffe i väskan. När jag klev på tåget tillbaka till Gävle, runt klockan åtta på kvällen, var kaffet fortfarande tillräckligt varmt för att vara drickbart.

Jag köpte min Zojirushi år 2012, och sedan dess har den hjälp mig att hålla mitt kaffe varmt under åtskilliga tågresor, föreläsningar och utflykter. Jag har sålt åtminstone fyra-fem av Zojirushis termosmuggar med berättelsen ovan, och jag är inte den enda som hyllar den till skyarna.

Vad andra säger

The Sweet Home är en webbplats dedikerad till att hitta den bästa produkten i olika produktkategorier, och när de tog sig an termosmuggar utsåg de Zojirushis mugg till den bästa på marknaden. De valde Zojirushi för att den håller värmen bättre än konkurrenterna, för att den är enkel att använda och för att den håller tätt – man behöver inte oroa sig för att den ska marinera datorn i kaffe när man lägger den i väskan.

”Zojirushi’s newest iteration of their Stainless Mug is far and away the best travel mug for keeping drinks hot for long periods of time.”

Jacqui Cheng, The Sweet Home

Teknikwebbplatsen Tested gjorde en liknande sammanställning. De testade hur länge och hur väl ett urval av termosar håller temperaturen, och Zojirushi kom på topp i alla tester. De gillade Zojirushis termosmugg tillräckligt mycket för att inkludera den i artikelserien Our Favorite Tech of 2011. Den artikeln inkluderar bland annat följande omdöme:

”[…] Damn I love my Zojirushi. By putting a partial vacuum between my perfectly-brewed 205F coffee from the outside world, my Zojirushi will keep my coffee hot for a long time.”

Will Smith, Tested.com

Konsumentwebbplatsen Good Housekeeping har också goda saker att säga om Zojirushis termosmugg, och användarrecensionerna på Amazon.com talar sitt tydliga språk: av totalt 1 142 recensioner ger 972 recensioner Zojirushin fem av fem stjärnor.

Behöver du en termos som är lätt att använda och håller ditt kaffe varmt länge finns det inget bättre alternativ än Zojirushis Tuff Mug.

Bryggtips #6

Skölj alltid ditt pappersfilter med varmt vatten innan du brygger. Vattnet rensar bort lösa pappersfibrer som annars skulle hamna i din kaffekopp, och motverkar att ditt kaffe får bismak av papper.

Ladda nytt